Search Engine Advertising

SEA of SEO? Organisch – of onbetaald – resultaten behalen via een zoekmachine gebeurt via SEO. Als je je site nog meer in de kijker wilt zetten bovenaan de zoekresultaten of op andere sites, dan is SEA of Search Engine Advertising de oplossing.  Net als offline, radio- of tv-advertenties spendeer je een zelfgekozen budget om je bedrijf zichtbaar te maken online. Als SEA experts helpen we je bij het opstellen van je advertentiecampagne, volgen en optimaliseren we de advertenties en zorgen we ervoor dat de juiste klanten op jouw website terecht komen.

Google Advertenties, adwords interface

Hoe we je concreet helpen met SEA

  1. Bepalen van de campagnedoelstellingen
  2. Zoekwoordonderzoek
  3. Content voor visueel aantrekkelijke advertenties
  4. Aanmaak van Google Ads account & upload van advertenties
  5. Op punt zetten van alle tracking & settings binnen Google Analytics & Adwords
  6. Beheer, optimalisatie & rapportage (eens de campagne live staat)

Hoe helpen we jouw bedrijf met SEA?

Google Advertenties
Via Google Adwords kan je advertenties verspreiden over het internet. En dat kan heel breed zijn. Niet alleen kan je je bedrijf promoten in de zoekresultaten, je kan ook mensen bereiken via partnersites van Google. Klanten die naar je product of dienst zoeken online en jouw naam bovenaan zien in de zoekresultaten, bezoeken sneller je site. Wanneer je advertentie op een partnersite verschijnt, leren nieuwe klanten je naam kennen en zullen oude websitebezoekers er opnieuw aan herinnerd worden om te kiezen voor jouw product of dienst.
SEA Strategie
Elke campagne krijgt zijn eigen strategie en doelstellingen die we samen bespreken. Wil je awareness & traffic naar je site? Perfect, dan kiezen we voor maximize clicks. Ga je toch liever voor conversies? Dan is een eCPC of Maximize conversion biedstrategie geschikt voor jouw doelen. We helpen je om de juiste parameters in te stellen zodat je de gewenste resultaten haalt binnen je budget. Geen groot budget om te concurreren met de grote namen? Geen probleem, voor elk budget is een specifieke aanpak mogelijk.
Doelgroepen
Jij weet als de beste wie je klanten zijn. Laten we die kennis gebruiken om ook potentiële klanten online naar je site te trekken. We bepalen samen welke doelgroepen jouw advertentie te zien krijgen op basis van factoren als demografie, locatie of interessegebieden. Mensen die lijken op je klanten, zullen zeker ook interesse tonen in je dienst of product. Een relevante advertentie + mensen met interesse = succesformule voor online zichtbaarheid.
Zoekwoorden
Net als bij SEO is het belangrijk om de juiste keywords aan je campagne toe te voegen. Mensen die via de zoekbalk naar jouw product of een specifieke oplossing zoeken, moeten je advertentie te zien krijgen. Dankzij een zoekwoordanalyse krijgen wij inzichten in het zoekgedrag van je (potentiële) klanten. Die specifieke zoekwoorden linken we aan je campagne zodat jouw advertentie verschijnt bij zoekresultaten gerelateerd aan jouw bedrijf.
Optimalisatie
Het voordeel aan SEA campagnes is dat je ze snel en efficiënt kan optimaliseren. Wanneer een tv of radio campagne loopt, kan je die niet meer aanpassen. Bij SEA zie je in real time opvolgen hoe de advertentie loopt, of de juiste doelgroep wordt bereikt en welke resultaten je campagne behaalt. We volgen alle lopende campagnes op en optimaliseren de parameters zodat je advertentie kostenefficiënt wordt verspreid. Dankzij die optimalisatie wordt de advertentie nog relevanter voor je doelgroep, stijgen de resultaten (bv. kliks of conversies) en zal de kost per klik of conversie dalen.
Remarketing
Toekomstige of huidige klanten die al een kijkje namen op je website maar geen actie ondernamen, ben je niet kwijt! Dankzij de data die je verzamelt op je site in combinatie met SEA kan je retargeten. Dit betekent dat jouw websitebezoekers op een andere site of via social media advertising je dienst of product te zien krijgen via een advertentie. Zo blijf je top of mind en overtuig je klanten om opnieuw naar je site te surfen en actie te ondernemen zoals een aankoop of offerteaanvraag. Het zou toch zonde zijn om een prospect die al interesse toonde in je bedrijf te laten schieten, of niet?

Referenties

Enkele Cijfers

+
0
Adwords Campagnes Opgezet

Jouw campagne is in héél goede handen bij ons.

+
0
%
Return On Investment

Wij garanderen dat je voor elke euro die je in Adwords investeert, er meer dan 1 euro uit terugkrijgt!

+
0
Tevreden Klanten

We worked many-many time and got perfect result! Work with us and getting leadership!

Zin om aan de slag te gaan en je bedrijf te boosten?